Kop Đurakov do, u vlasništvu nikšićkih Rudnika Boksita, u Župi nikšićkoj, od juče je u blokadi od strane dvadesetak bivših vozača te firme, prema kojima kako tvrde nijesu ispunjeni uslovi iz ugovora o radu.
Kako navode, nije im uplaćen beneficirani radni staž, te samim tim nijesu u mogućnosti da se penzionišu, jer imaju preko 20 godina neuplaćenog benefita.
Predstavnik radnika, Veljko Čanović saopštio je da sadašnji podizvođač radova u sektoru transporta, firma ,,Manda” , probleme radnika rešava tako što radnike koji se bore za svoja prava ili šalje na odmor, ili otpušta.
Prije nekoliko dana otpustili su dvojicu radnika, Nenada Đilasa i Perišu Perišića, rekao je Čanović, te zahtijeva da se otpušteni radnici vrate na posao.
Iz firme ,,Manda” saopšteno je da su uradili sve što su zakonski obavezni da urade, te da uplaćivanje beneficiranog radnog staža nije njihova obaveza.

Radnici navode da neće odustati od svojih prava, te da će nastaviti sa protestima sve dok se njihova zakonska prava ne ostvare.