Bez potcjenjivanja na Bjeloruskinje

Rukometašice Crne Gore ugostiće sjutra Bjelorusiju u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo. Razlika u kvalitetu je enormna, ali to treba pokazati u predstojećem dvomeču.

“Favoriti smo, ali posle Norveške i Rumunije ne smijemo da posustajemo i nikako da potcjenimo Bjelorusiju. Moramo dati sve od sebe – znamo za šta se spremamo. Moramo ostaviti srce na terenu kao i do sada”, kazala je Majda Mehmedović.
Predstojeća reprezentativna akcija biće prva za novi stručni štab “lavica” koji čine selektorka Bojana Popović i njena prva saradnica Maja Savić.
“Meni je veliko zadovoljstvo što mogu ponovo da radim sa Majom. Mislim da sam ja, kao krilo, najsrećnija zbog toga. Trenirale smo i igrale sa Majom i Bojanom. Dobro nas poznaju i mislim da može samo biti dobro”, poručila je Mehmedović.
A olimpijski kvalifikacioni turnir u Podgorici sjajno je odigrala Ljubica Nenezić. Briljirala je na golu, a u istom ritmu trebalo bi da nastavi i protiv Bjelorusije.
“Sa nestrpljenjem čekamo utakmicu sa Bjelorusijom. Riječ je o jednom jako dobrom protivniku. U svojim redovima imaju kvalitetne bekove, ali smatram da našom dobrom odbranom i kvalitetnom energijom možemo zaustaviti protivnika i doći do željenog rezultata. Naš recept je lavlje srce, odlična energija i naša odbrana”, istakala je Nenezić.
Sjutrašnji meč u Bemaks areni počinje u 18 časova, dok je revanš u utorak u Minsku.
Izvor: CdM