U okviru regionalnog projekta fondacije "Iskra znanja" - " Think Science " učenici VII razreda škole Dušan Bojović iz Župe su obilježili 58 godina od prvog leta čovjeka u vasionu.

Savjet MZ Župa Nikšićka donio je odluku da obezbijedi sredstva za besplatno matursko veče za 40 polumaturanta OŠ “Dušan Bojović”. Polumatursko veče će se održati večeras u Hotelu “Onogošt”.

 

 

,,Predhodne tri godine Savjet MZ je obezbjeđivao sredstva kako bi svi polumaturanti išli na ekskurziju, ali usljed nastale situacije i nemogućnosti izvođenja ekskurzije u ovoj godini, Savjet na ovaj skroman način želi da pošalje poruku da nijesmo zaboravili ni ovu generaciju. Kako smo bili dio sredstava prikupili za ekskurziju, navedena sredstva ćemo u dogovoru sa donatorima sačuvati za sljedeću generaciju polumaturanata”, navode iz MZ.

Kako su dodali, Savjet MZ Župa Nikšićka će nastaviti i ubuduće da sprovodi sve one aktivnosti koje su bile u predhodnom godinama, a već su obezbijeđena sredstva kako bi od jeseni nastavili stipendiranje najboljih studenata iz tog mjesta.

Izvor: RTNK