Bedem Fest podržali su oni koji u takvom projektu umiju da prepoznaju potencijal razvoja grada, ali i značaj zdrave supkulture, ocijenio je ministar kulture Pavle Goranović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Goranović je kazao da se, zahvaljujući festivalu koji je gradu rokenrola vratio stari sjaj i živost, danas može reći da Nikšić ima čime da se diči i šta da ponudi, prenosi RTCG.

“Bedem Fest je podržan od onih koji u takvom projektu umiju da prepoznaju potencijal razvoja grada, ali i značaj zdrave supkulture, tj. supkulturnih grupa koje ovaj festival ujedinjuje”, kazao je Goranović.

Direktor festivala Petar Šundić uručio je slike partnerima koji su ove, kao i prethodnih godina podržali festival.
Likovna kolonija u okviru koje su nastali radovi predstavljeni na izložbi na Bedemu, bila je programski segment sedmog izdanja Bedem Festa.

“Svoje slike, inspirisane temom “Pogled s bedema”, predstavili su nikšićki umjetnici David Delibašić, Lidija Nikčević, Vladislav Patrić, Vesna Sušić, Boško Raičević, Iva Stanišić, Zoran Mićanović, Rade Pižurica, Tijana Mrvošević i Milena Krivokapić, ali i nekoliko talentovane djece. Izložbu je otvorio Aleksandar Čilikov, istoričar umjetnosti”, kaže se u saopštenju.

Iz organizacije festivala su zahvalili svim prijateljima festivala i najavili da su već započete pripreme za naredno, osmo izdanje Bedem Festa.