Među zidinama gradske tvrđave, posle Bedem festa, sav otpad je ostavljen. To potvrđuju fotografije koje smo zabilježili, posjetivši bedem desetak dana nakon festivala. Kako nijesmo uspjeli dobiti informacije od organizatora festivala, NVO ProFuturo, obratili smo se Opštini Nikšić i pitali ih kako komentarišu to što tvrđava nije očišćena i vraćena u prvobitno stanje, te šta će uraditi povodom toga.

„Opština Nikšić nije organizator pomenutog festivala već samo pruža finansijsku podršku, u skladu sa svojim mogućnostima, kao što je to slučaj i sa svim ostalim festivalima i manifestacijama po kojima je naš grad prepoznat. Za organizaciju i realizaciju ovogodišnjeg, dvanaestog po redu, Bedem Fest-a opština Nikšić je izdvojila iz budžeta iznos od 5.000,00 eura. Pomenuti iznos, koji je nešto manji nego prethodnih godina, opredjeljen je u pomenutom iznosu zbog toga što je Bedem fest ove godine trajao samo jedno veče“, saopšteno je iz Opštine.
Takođe, pitali smo ih kako komentarišu organizaciju Bedem festa, posjećenost, cijenu karte i to što se zvijezda večeri, Senidah, nije pojavila.
„Kada je riječ o namjeni i raspodijeli sredstava koja su bila opredjeljena za ovaj festival, to je u isključivoj nadležnosti organizatora. Što se tiče ostalih pitanja koja ste uputili u vezi sa Bedem Fest-om, mišljenja smo da na ista adekvatan odgovor može dati isključivo organizator, a to je NVO ProFuturo, na čelu sa izvršnim direktorom gospodinom Petrom Šundićem“, kazali su.
Kako ni jedna ni druga strana nijesu dale adekvatan odgovor, ostajemo u nedoumici ko je zadužen za uklanjanje otpada koji je ostavljen posle festivalske večeri. Ili možda sve treba ostaviti, kako bi posjetioci mogli da se uvjere da živimo u ekološkoj državi?