Tim nikšićkog festivala Bedem fest učestvovaće na prvoj regionalnoj muzičkoj konferenciji “Kontakt” u Beogradu, koja se održava 22. 23. i 24. marta, prenosi Antena M.

Kako je saopšteno, program konferencije tretira tri glavne teme – festivale, muziku i turizam, kroz panele, diskusije, predavanja, open market i koncerte.

Organizatori su Marsh produkcija iz Beograda i promoter Odličan hrčak, a konferencija će se održati u Cetinjskoj 15, u prostorijama stare fabrike piva BIP, koja datira od samog kraja 19-tog vijeka, u kojoj je stvoren kreativni pub koji je postao glavni centar okupljanja, mjesto za izlaske, izložbe, kulturne manifestacije, nezaobilazno mjesto beogradske noćne scene.

“Bila nam je čast da prihvatimo poziv i uzmemo učešće na prvoj regionalnoj muzičkoj konferenciji i time postanemo dio prve Kontakt konferencije kao promoteri/izlagači i da međusobno razmijenimo iskustvo na temu festivala, muzike i turizma”, ističe izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić.

Prva muzička regionalna konferencija “Kontakt” okupiće organizatore najprestižnijih festivala u regionu u cilju promocije aktuelne festivalske ponude, širenja ideje regionalnog uvezivanja bez granica i prezentacije uspješnih projekata iz svijeta umjetnosti i kulture.

Učešće na panel diskusiji i prezentacija Bedem festa planirano je za 24. mart. Takođe, predviđena je i zajednička pres konferencija svih učesnika.

Iz organizacije Bedem festa najavljuju objavu termina održavanja festivala kao i prvih imena sa ovogodišnje liste izvođača osmog po redu izdanja ovog festivala.

“Tročlani tim Bedem festa boravak u Beogradu iskoristiće da provede veoma radno kako bi što uspješnije promovisao partnere i ukupnu turističku i “festivalsko-kulturološku” ponudu Nikšića i Crne Gore.

Ovo je sjajan momenat i dobar “tajming” da započnemo ovogodišnju kampanju za osmo izdanje Bedem festa kako bismo ove godine otišli još više koraka unaprijed i ostvarili impresivne rezultate na zadovoljstvo svih”, kazao je Šundić.