Šesti Bedem Fest je večeras tokom nastupa Josipe Lisac dostigao svoj vrhunac. Erupacija oduševljenja, rekordna posjeta i pozitivna energija učinili su savršen mozaik festivalskog doživljaja.

Legendarni nikšički kantautor, Miladin Šobić, svojim prisustvom je uveličao spetakl, koji su ranije otvorili slovenački bend El Cachone, Jesenjin, Mikrokozma iz Bijelog Polja i Mr. Albino.

Josipa Lisac je ekscentričnim nastupom komunikacijom sa publikom i fantastičnim glasovnim mogućnostima “natjerala” oduševljenu masu da od prve do poslednje strofe pjeva njene hitove.

“Jako mi je drago što sam prvi put nastupila u Nikšiću. Cijeli dan sam imala tremu, ali ne zbog scene, već zbog vremenske prognoze, jer su mi rekli da je olujno nevrijeme prošlo iznad nas. Bila sam dobra na sceni, mogu biti još bolja, ali ste vi bili najbolji. Zahvaljujem se na predivnom dočeku, pozitivnim komentarima i ovacijama”, rekla je Josipa Lisca na zvaničnom presu nakon nastupa.

DSCF4677

Ona je kazala da je oduševljena prirodnim ljepotama u i oko našeg grada.

“Nikšić je predivan, svidjelo mi se Slano jezero, pored kojeg sam prošla na dolasku ovamo. Crna Gora ima mnogo prirodnih ljepota, imate prekrasne rijeke, a što se tiče primorja obišla sam i Bokokotorski zaliv”, kazala je hrvatska umjetnica.

Poseban utisak na nju je ostavila haljina, koju je dobila od mlade nikšićke dizajnerke.

“Haljina je predivna, ostala sam bez teksta, zahvaljujem se”, rekla je Lisac i još jednom se zahvalila na gostoprimstvu.

Njen nastup prošao je zapaženo i kod kolega muzičara, pa je poznati nikšićki gitarista Saša Stojanović prenio svoje impresije.

“U pozitivnom sam šoku nakon Josipinog minikoncerta. “Razmještanjem” Bedem Fest-a sa tvrđave na imanje Petrovića napravljena je prava stvar, može da stane više publike. Možda neke satnice nisu bile dobre, konkretno kada je moj bend u pitanju, ali morali smo se prilagoditi”, kazao je Stojanović u izjavi za portal Mladi Nikšića.

DSCF4689

Zadovoljan je i sinoćnim nastupom svog benda.

“Zadovoljan sam, ali svakako to uvijek može bolje. Ovog puta smo napravili nešto drugačije, nastupao sam sa dva DJ-a, bubnjarom i gitaristom. Najvažnije nam je da je dobro prihvaćeno od strane publike”, rekao je Stojanović.

U nastavku večeri nastupio je nikšićki Manitou, Del Arno bend, dok su Gospoda Glembajevi, stihovima pjesme nikšikog pjesnika Vitomira Vita Nikolića “drumovi će poželjet ludaka” zatvorili drugo, do sada najposjećenije, veče Bedem Fest-a.

Na kraju, treba istaći, sjajnu organizaciju, odlično ozvučenje, a posebnu zahvalnost, kako naša redakcija, tako i svi posjetioci duguju ekipi Žižić sekjuritija, koja se i večeras svojim profesionalnim radom i zalaganjem pobrinula da veče protekne bez i najmanjeg incidenta, a novinarima u velikoj mjeri olakšala uslove za rad.

zzzz

Festivalski program završne večeri, sjutra veče će otvoriti Emily Rose, Dingospo Dali, Autogeni trening, Kanda Kodža i Nebojša, Mc Blunt i Marko Šelić- Marchelo.

M.M. Z.N. F.S.