aleksa bečić

U cilju afirmacije masovne vakcinacije, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je danas vakcinu Sinofarm protiv koronavirusa u Hali sportova u Beranama, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Ovom prilikom, predsjednik Skupštine je istakao da odlukom o vakcinaciji pokazujemo odgovornost prema sebi i drugima.
U izjavi za medije, predsjednik Bečić je istakao da nije imao favorite među vakcinama „jer je siguran da sve što je odobreno od strane zdravstvenih ustanova jeste kvalitetno i djelotvorno“, te je naveo da je primio kinesku vakcinu Sinofarm, zato jer je trenutno ima najviše u Crnoj Gori.
„Odlučio sam da to učinim u Beranama kako bih poslao jasnu poruku i dao skroman doprinos i podsticaj procesu masovne vakcinacije u sjevernom regionu naše zemlje jer time čuvamo sebe, druge, zdravlje i sistem u cjelini“, istakao je predsjednik Bečić.
Naglasio je da smo pozitivan primjer u Evropi, te stoga i dobijamo pohvale od međunarodnih zvaničnika.
“U proteklim danima na dnevnom nivou imamo više oporavljenih, nego novozaraženih što ukazuje da su trendovi optimistični. U susret turističkoj sezoni pozivam na veliki opez i na masovnu vakcinaciju kako bi uz poštovanje mjera omogućili da nastavimo pozitivnim tempom i čuvamo naš zdravstveni sistem, sve građane Crne Gore, uspjeh naše turističke sezone, našu ekonomiju, a time u cjelini i našu Crnu Goru”, zaključuje predsjednik Bečić.