gorivo

Cijene eurosupera 95 i 98 veće su 12 centi, dok je eurodizel pojeftinio jedan cent. Pitali smo sugradjane šta misle o najnovijoj promjeni cijena goriva.

Nezadovoljstvo je naravno veliko.
“Ne može se više ni ispratiti šta koliko raste i šta kao pojeftinjuje, haos opšti..Ne pojeftinjuje ništa to je sigurno jedino” kaže Radmila.

“Ma sve najbolje, šta drugo da mislimo o poskupljenjima”, ironičan je sugradjanin Predrag.

Još je odgovora koji izražavaju nezadovoljstvo sve visočijim cijenama.
“Gorivo i sve ostalo za život sad košta toliko da , ni da je minimalna plata 1000 eura ne bi bila dovoljna..U Evropi su ovolike cijene a plate nekoliko puta više, šta reći” riječi su još jednog sugradjanina.

Sličan je komentar ima i Jovana
“Nisam ni pratila pravo da vam kažem, to poskupljuje svako malo, ne znam do kad, svaki dan nešto poskupljuje”.

Poskupljenja kao i uvjek pogadjaju najranjivije karegorije, studente.
“Užas su cijene goriva, evo studentski autobus odavde do Podgorice je 4 eura u oba smjera sad zbog tih poskupljenja goriva..Stvarno loše”, kaže Sofija

Ima i onih koji se trude da smanje potrošnju i ne budu previše zavisni od ove robe. “Ne vozim i ne pratim to toliko za gorivo, a sve cijene rastu ništa novo..Bar se može ovdje po gradu dosta pješke završiti ” kaže Nada.

Nezadovoljstvo primanjima je veliko, gradjani smatraju da nije moguće živjeti sa postojećim platama.
“A uzalud se žalimo, otišlo je sve..Kažu povećana minimalna plata a s njom tolikom ne možeš ništa više..Kako kažu političari, luksuz je voziti svoje auto, to je valjda privilegija za njih bogate”, kaže sugrađanin Veljko.

Ima pak i drugačijih odgovora.
“Pa znate kako, treba ipak reći da je kod nas ipak najjeftinije u regionu. Bio sam skoro u Srbiji tamo je blizu 2 eura, u Bosni isto skuplje nego kod nas..Tako da, jeste skupo ali moglo bi biti i gore”, kaže Branimir.