S obzirom na to da nam se približavaju maturske i polumaturake večeri, upitali smo naše sugrađane i sugrađanke kako planiraju da se pripreme za tu lijepu noć, kao i koliko novca izdvajaju.
Ispred jednog butika u gradu sreli smo Vesnu, koja je upravo izabrala matursku haljinu.
‘’Uzela sam ono što mi se najviše sviđalo, nije bilo potrebe da šijem. Odvojila sam nekih 350 eura, još nešto za šminku i to je to, nema potrebe za pretjerivanjem’’ , bila je iskreno Vesna.
Na korzu smo sreli Milicu, koja svoju haljinu šije.
‘’Nije mi problem da dam dosta novca, ipak se samo jednom ide na matursko veče, pa sam odvojili nekih 700 eura za sve zajedno, jer smatram da treba da častim sebe’’ , saopštila nam je Milica.
Sa njom je bio i Igor, koji je svoje odijelo kupio u Podgorici.
‘’Uzeo sam novo odijelo u Podgorici, iako ću ga samo jednom obući najvjerovatnije, ali je ovo posebna prilika’’, rekao je Igor.

Ispred jednog frizerskog salona zatekli smo Nevenu, koja nam je rekla da se uveliko sprema za maturu.
‘’Šijem haljinu, a i upravo sam zakazala šminku i frizuru. Bolje sad na vrijeme, nego posle kad niko nema vremena, a ni prostora’’ , rekla nam je Nevena.

Aleksandru smo sreli ispred Robne kuće, a ona nam je rekla da je haljinu naručila čak iz Njemačke.
‘’Pronašla sam jednu divnu haljinu u Minhenu čak, i čekam da stigne. Jednostavno sam željela da budem drugačija od svih i da to bude moja noć’’ , bila je samouvjerena Aleksandra.

Izgleda da se naši maturanti i polumaturanti odlučuju za nova odijela i haljine, te da ne brinu koliko će novca potrošiti za matursko veče.
A šta vi mislite ?