Sveti Valentin ili dan zaljubljenih potiče iz američke kulture. U početku se pažnja na ovaj dan iskazivala kupljenom ružom ili čestitkom sa romantičnim stihovima, ali je danas poprimila nešto drugačiji oblik, pošto sve više zaljubljenih voljenoj osobi kupuje skupocjene poklone.

Pored toga, na dan zaljubljenih se sve češće organizuju tematske žurke i grupna vjenčanja. Iako se većina njih koje je naš portal anketirao ograđuje od toga da slavi dan zaljubljenih, niko nema ništa protiv da 14. februara dobije poklon.

Slaktiši, cvijeće, karte za bioskop ili romantična večera samo su neki od poklona koje bi oni poželjeli na taj dan.

Evo šta muškarci misle o danu zaljubljenih:

Nikola, farmaceutski tehničar 26 godina,” Dan zaljubljenih ću provesti sa svojom djevojkom u nekoj intimnijoj atmosferi, a pokon mislim da će biti pravo iznenađenje”

Petar, student filozofije 22 godine, ” Nijesam baš nešto vezan za ovaj datum ali kad imas dobru djevojku svaki dan ti je dan zaljubljenih. Ruža i neka čokoladica će biti sasvim dovoljan poklon ”

Andrija, konobar 32 godine, “U braku sam već 5,6 godina tako da mi je dan zaljubljenih kao i svaki drugi, ne pridajem mu puno značaja ni ja ni supruga.”

Dragan, taksista 24 godine, ” Trenutno nemam djevojku, čekam da prođe dan zaljubljenih i osmi mart pa ću tražiti djevojku.”

Bilo je još dosta odgovora ali su svi slični.

A djevojke su nam dale sledeće odgovore sta očekuju za dan zaljubljenih:

Marija, 19 godina student,” Očekujem neku romantičnu poruku ili neki mali znak pažnje naravno od srca i sa stilom, nebitno šta je u pitanju.”

Nataša, 39 godina radnica, ” Ne slavim ništa.”

Petra, 20 godina student, “Biću sa momkom taj dan da prošetamo i da se družimo tako da će poljubac i zagrljaj biti dovoljani. Bitno nam je da smo zajedno.”

Vesna, 27 ugostiteljski radnik, ” Dan zaljubljenih ću provesti radno ali svakako ću se vidjeti sa svojim dragim da ga obradujem nekom sitnicom a nadam se da će i on biti kreativan.”

Anđela, 21 godina student, “Nijesam zaljubljena još, a i da jesam vjerovatno bi protekao kao i svaki drugi dan.”

Srećan dan zaljubljenih želi vam ekipa portala Mladi Nikšića.