Anđela Tomić

Nikšićanka Anđela Tomić  ima 18. godina i učenik je završnog razreda JU “Prve Srednje stručne škole” za naš portal govori o utiscima u jednom od najpoznatijih muzičkih takmičenja, kao i o planovima u budućnosti…

Od kad se javila ljubav prema muzici?
Ljubav prema muzici se javila još u osnovnoj školi. Kao aktivan član na školskim priredbama i u dječijem horu sam uz pomoć nastavnice muzičkog obrazovanja, Marice Pejović, prepoznala svoj talenat i počela da radim na njemu. Ono što me u tom smislu dodatno motivisalo jeste podrška porodice.
Šta te izdvaja od ostalih muzičara iz Nikšića?
Sve moje kolege iz Nikšića imaju nevjerovatnu energiju i talente i ono što nam je svima zajedničko jeste činjenica da sve radimo srcem. To je negdje i karakteristikaa svih ljudi sa ovog prostora. Vjerujem da se moja posebnost krije u mojoj prirodi, harizmi i sposobnosti da se prilagođavam svim žanrovima.
Sa obzirom na to da si i učesnicina muzičkog takmičenja, kakvi su utisci i do kojeg kruga si stigla?
Trenutno sam stigla do četvrtog kruga i naravno da nastavljamo sa daljim snimanjem. Prezadovoljna sam saradnjom sa svojom mentorkom i njenim timom i zaista se iznova radujem svakoj novoj emisiji i zajedničkoj saradnji.
Šta privatno slušaš, a šta pjevaš na nastupima?
Privatno slušam uglavnom ono što najčešće možete i da čujete od mene. Pop muzika je moj izbor ali to ne znači da ne uživam u dobroj narodnoj ili stranoj muzici. Sve je do trenutka i osjećaja.
Koliko je teško prilagoditi repertoar publici, obzirom na razlike u godinama i savremene muzičke trendove?
Koliko god se određene stvari mijenjale, postoje pjesme koje nemaju rok trajanja, tako da, vjerujem da se uvijek može pronaći repertoar za sve generacije.
Kako se rešavaš treme pred nastup, ako je imaš uopšte?
Iskreno, nemam problem sa tremom. Kada ste sigurni u sebe i kada volite ono što radite, onda je trema zaista suvišna.
Kakve utiske pamtiš sa prvog nastupa?
Prvi nastup je bio vrlo specifičan, što zbog izbora pjesama, što zbog činjenice da se prvi put nalazim na tako velikoj sceni. Međutim, zadovoljna sam rezultatima prvog nastupa i podrškom članova žirija.
Planovi za budućnost?
Nakon završene srednje škole, planiram upisati fakultet i naravno nastaviti pripreme za takmičenje kao i saradnju sa svojim bendom.
Šta je tvoj hobi, sem muzike?
Ponekad i nemam vremena za dodatne aktivnosti ali ako se desi da imam viska vremena, uglavnom sam i u tom slucaju produktivna. Koristim ga citajuci neke motivacione knjige od Trejsija, Koelja, Mandina ili treniram u prirodi. U svakom slučaju, uvijek radim na licnom i profesionalnom usavršavanju.
Tvoja poruka za mlade?
Mladima preporučujem da slijede svoje snove i da se svakodnevno trude da postaju bolji. Dan je uspješan samo ako smo napredovali bar za stepenik u bilo kom smislu.