Učesnike u saobraćaju očekuje umjerena, a tokom dana pojačana frekvencija vozila. Iz auto moto saveza se savjetuje oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja kao i izbjegavanja putovanja u najtoplijem dijelu dana.

U periodu od 10:00 h do 14:00 h, zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-3, na dionici Pljevlja-Metaljka, biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila.
Zbog izgradnje bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona zabranjen je od 17 do 22 sata na magistralnim putevima Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto put), Podgorica – Sotonići – Petrovac, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin i Podgorica – Cetinje – Budva. Saobraćaj nije zabranjen vozilima sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalnim vozilima za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjačama koje prevoze lako kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.
Na graničnim prelazima za ulazak u Srbiju i dalje se bilježe kilometarske kolone vozila. Čekanje na prelazu traje od 30 minuta do 2h.