U Crnoj Gori se danas u saobraćaju očekuje umjerena, tokom dana pojačana frekvencija vozila, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.

 

Saobraćaj na regionalnom putu R-3, na dionici Pljevlja-Metaljka biće za sve vrste zbog asfaltiranja obustavljen od deset do 12 i od 13 do 15 sati.

Danas u vremenskom interval od 09.00 do 12.00 časova promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova na lokalitetu Milunovići.

Zbog izgradnje bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-1 dionica Mojkovačka ulica (Cetinje-Njeguši obilaznica), saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni. Mogući su povremeni prekidi ne duži od 15 minuta.

Odobrava se korišćenje mag.puta M-6 dionica Virak-Žabljak ,regionalnog puta R-26 Vrela –Njegovuđa i regionalnog puta R-20 dionica Banske kuće-Virak radi organizacije biciklističke trke, koja će se održati danas u vremenskom terminu od 10.15 časova povratak u 12.45 časova.

Saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona zabranjen je od 17 do 22 sata na magistralnim putevima Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto put), Podgorica – Sotonići – Petrovac, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin i Podgorica – Cetinje – Budva.

Saobraćaj nije zabranjen vozilima sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalnim vozilima za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjačama koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.