Nestabilne vremenske prilike i kiša koja pada u većem dijelu zemlje uslovila je da se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima.Na pojedinim dionicama upozoravamo na povremeno jak vjetar a skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone.Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

U vremenskom periodu od 15.11.2022 godine do 01.04.2023 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila.

Zbog radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama .

Na mag. putu Podgorica-Bioče od 01.02.2023 godine do 01.03.2023 odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put)

Izvode se radovi naspram Komandnog centra tunela Sozina kao i poslije naplatnog centra i neophodno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.Apel vozacima da prilagode brzinu voznje ,prate privremenu i promjenjivu saobracajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta . Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.

Od 25.02.2023 do 01.03.2023 godine odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog radova na adaptaciji zaštitne odbojne ograde duž trase bulevara na mag.putu M-3 Danilovgrad-Podgorica ,lokaliteti Komanski most i Novo Selo.

Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u Budvi od Prijevora do Lastve Grbaljske počev od 20.02.2023.godine. kao i potpuna obustava saobracaja u terminu od 10.00 do 14.00 casova svakog dana osim nedelje.

Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila.

Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane saobraća jedan trajekt.Trajekt neće saobraćati od 22.00 do 06.00 casova.

Autobusi i teretna vozila se preusmjeravaju na put zalivom.

Tunel Vrmac je otvoren za saobracaj.

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže a 5 osoba zadobilo lakše povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.