U nižim predjelima saobraća se po  suvim kolovozima. U sjevernim  i u višim planinskim predjelima   skrećemo pažnju  na moguću pojavu poledice. Duž  klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

 

U vremenskom periodu od 15.11.2022. godine do 01.04.2023. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnim signalizacijom.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila.

Na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane saobraća jedan trajekt. Trajekt neće saobraćati od 22:00 do 06:00 casova.

Autobusi i teretna vozila se preusmjeravaju na put zalivom.

Tunel Vrmac je otvoren za saobraćaj.

 

Zbog  radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1)  došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče od 01.02.2023.  godine do  01.03.2023. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvođenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put).

Od 30.01.2023. izvodiće se radovi na dionici naspram Komandnog centra tunela Sozina zbog čega će se povremeno saobraćati naizmjenično i neophodno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu M-5  dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvođenja radova.

Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Promijenjen je  režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u Budvi od Prijevora do Lastve Grbaljske počev od 20.02.2023. godine. kao i potpuna obustava saobraćaja u terminu od 10:00 do 14:00 casova svakog dana osim nedelje.

Na auto putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja između vozila

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.