Saobraća se uglavnom nesmetano, a u višim predjelima na sjeveru zemlje vozače očekuju mokri i klizavi kolovozi. Učestala je pojava odrona pa je neophodna dodatna opreznost na dionicama koje vode duž riječnih tokova ,klisura i usjeka. Savjetujemo vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.
U vremenskom periodu od 15.11.2022. godine do 01.04.2023. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.
Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila .
Na putnom pravcu Rožaje-Kula-Peć saobraćaj je u prekidu za sve kategorije vozila.
Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara, u mjestu Dobrilovina, saobraćaj u prekidu za sve kategorije vozila
Na magistralnom putu Rožaje -Berane u mjestu Baza saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.
Magistralni put Plužine-Šćepan polje je otvoren za saobraćaj za putnička vozila, a solo kamioni prolaze uz pratnju snjegočistača.
Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin-Mateševo saobraćaju samo putnicka vozila i vozila do 3,5t.
Magistralni put Podgorica-Kolasin preko Platija otvoren je za sve kategorije vozila.
Na magistralnom putu Šavnik-Žabljak pusten je saobraćaj za putnička vozila .
Na magistralnom putu Jasenovo Polje – Šavnik saobraćaj uspostavljen za sve kategorije vozila.
Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta . Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.
Zbog radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama .
Na magistralnom putu Podgorica-Bioče od 09.01.2023. godine do 31.01.2023. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto- put).
Od 01.01.2023 do 30.04.2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .
Na auto putu saobraćaj se odvija bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila
Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.
Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.