amscg

Učesnike u saobraćaju očekuju nepovoljne vremenske prilike. Zbog kiše se u većem dijelu zemlje saobraća usporenije. U sjevernim predjelima tokom noći zabilježene su povremeno i slabije sniježne padavine, a pažljivija vožnja se savjetuje naročito preko mostova, prevoja i kroz tunele. Upozoravamo na jake udare vjetra kao i povećanu opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

U vremenskom periodu od 15. novembra 2020. godine do 01. aprila 2021. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.
Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.
Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad – Podgorica, dionica Komanski most – skretanje za Marezu saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom uz kraće obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.
Na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka do 30.12. 2020. godine zbog asfalterskih radova dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati.
Na magistralnom putu M-11 Lepetani – Tivat do 30.12. 2020. godine zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.
Do završetka radova, na rekonstrukciji puta Lubnice – Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata u terminu od 07.00 do 17.00 sati.
U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički međugradski saobraćaj u vremenu od petka od 22.00 sata do ponedjeljka u 05.00 sati.
Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno, osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje – Tutin i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče koji se obavlja u periodu od sedam do 19 sati.
U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodile su se 23 saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba zadobila teže povrede, a tri osobe su zadobile lake povrede.
Intenzitet saobraćaja je umjeren.
Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020 234 999 i 063 239 987.