U većem dijelu Crne Gore saobraća se po suvim putevima, a vidljivost je smanjena po kotlinama i duž riječnih tokova.

Auto moto savez savjetuje opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putevima.

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić-Bileća, zatvoren je zbog rekonstrukcije.

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most – Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje – Ribarevine promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a odobrava se i povremena obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta.

Na magistralnom putu M–11 Lepetani-Tivat zbog izvodjenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod odobrava se promjena rezima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a predvidjeno je da radovi traju od 02.06.2020. godine do 15.06.2020. godine.

Na regionalnom putu Krstac-Ivanova Korita, na dionici Medjuvršje-Ivanova Korita od 25.05.2020. do 25.06.2020. godine saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminu od devet do 12sati.

Do završetka radova ,na rekonstrukciji puta Lubnice – Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata u terminu od sedam do 17 sati.

Zbog izvodjenja minerskih i asfalterskih radova na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka do 30.06.2020. god odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu M-3 Šćepan Polje-Nikšić zbog izvodjenja radova na investicionom presvlačenju asfaltnog kolovoza doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestima izvodjenja radova uz poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije počev od 10.06.2020. godine do završetka radova.

Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara u mjestu Gojakovići saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično

Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni .

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu na mag.putu M- 11 dionica Lepetani-Tivat.