AMSCG logo

Na putevima u zemlji saobraća se po pretežno suvim kolovozima, a na putevima u višim predjelima mjestimično je moguća pojava poledice.

Iz AMSCG upozoravaju na povećanu opasnost od odrona na  dionicama koje prolaze kroz usjeke. Vidljivost je mjestimično smanjena. Savjetuju opreznu vožnju prilagodjenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

U vremenskom periodu od 15.11.2023. do 01.04.2024. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine,snijeg,led ili poledica na kolovozu ) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima.Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom I šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom signalizacijom.

 

Od 26.09.2023. godine  pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

 

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside  saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Neđeljom nema obustava saobraćaja.

 

Odobrava se potpuna obustava  saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00. časova i od 14.00 do 16.00 časova osim nedjelje  na mag.putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije mag puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad. Dana 01.02.2024.godine neće biti obustave saobraćaja u terminu od 09.00 do 11.00 sati.

Zbog izvođenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00  sati počev od 12.01.2024. godine do 15.02.2024. god.

Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvodjenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na  mag.putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova  promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na mag.putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se  dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je  režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Od 28.01.2024 godine do 04.02.2024 godine u mjestu  Sveti Stefan ,na mag. putu Budva –Petrovac odobrava se promjena rezima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni  na mjestu izvodjenja radova.

Na lokalnom putu od naplatnog centra Veruša do mjesta Nožice zbog izvodjenja radova saobraćaj će biti u prekidu do 17.02.2024. godine.

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.