oprez na putu

Učesnike u saobraćaju ovog jutra očekuju mokri kolovozi, na jugu pada kiša, a na sjeveru pada snijeg i susnježica. Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Vidljivost je smanjena zbog padavina i niske oblačnosti.

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagodjena uslovima i stanju na putu.
Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak kamionima sa prikolicom i sleperima zabranjeno je kretanje zbog snijega.
U vremenskom periodu od 15. novembra 2020. godine do 01. aprila 2021. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.
Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.
Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Marezu saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom uz kraće obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.
U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički međugradski saobraćaj u vremenu od petka od 22.00 sata do ponedjeljka u 05.00 sati.
Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno, osim preko graničnih prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje-Tutin i graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče koji se obavlja u periodu od 7 do 19 sati.
U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže, a 1 osoba lake povrede.
Intenzitet saobraćaja je umjeren.