U Crnoj Gori se danas u saobraćaju očekuje umjerena, tokom dana pojačana frekvencija vozila, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Saobraćaj na regionalnom putu R-3, na dionici Pljevlja – Metaljka, biće obustavljen za sve vrste vozila zbog asfaltiranja u periodu od 10 do 14 časova.
Zbog izgradnje bulevara od raskrsnice Podgorica – Cetinje – Nikšić do Komanskog mosta saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-1 dionica Mojkovačka ulica (Cetinje – Njeguši obilaznica), saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni. Mogući su povremeni prekidi ne duži od 15 minuta.
Saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona zabranjen je od 17 do 22 sata na magistralnim putevima Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto put), Podgorica – Sotonići – Petrovac, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin i Podgorica – Cetinje – Budva.
Saobraćaj nije zabranjen vozilima sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalnim vozilima za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjačama koje prevoze lako kvarljivu robu.
Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.