Saobraća se po suvim i vidljivim kolovozima na jugu zemlje i u centralnim djelovima. Vozačima na sjeveru savjetuje se poseban oprez zbog poledice i mogućeg snijega. Takođe se savjetuje pažnja zbog učestalih odrona.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Od 20. januara pa do zvršetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M2, 3 dionica Cetinje-Budva, dionica Brajići-Lapčići odobrava se totala obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9:10 do 11:10 i od 14:10 do 15:40 časova.

Na putu Berane-Rožaje i Rožaje-Kula zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere.
Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta moračica auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila na manje od pola sata u periodima od osam do deset i od 12:00 do 14:00 sati.

Na regionalnom putu R-1 dionca Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnom putu M2-3 dionica Podgorica-Cetinje lokalitet tunel Mekavac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Saobraćaj je umjerenog intenziteta.