Saobraća se bez vanrednih ograničenja uz umjerenu frekvenciju vozila. Zbog temperaturnih razlika na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestaliji su sitniji odroni, a u višim planinskim predjelima savjetuje se oprez zbog poledice. Iz Auto-moto saveza savjetuju vozače da pažljivo voze zbog smanjene vidljivosti i da istu prilagode vremenskim uslovima i prilikama na putu.

Iz Auto-moto saveza apeluju na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta.
Do zvršetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M2,3 dionica Cetinje-Budva, dionica Brajići-Lapčići, odobrava se totala obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9:10 do 11:10 i od 14:10 do 15:40 sati.

Privremeno se od četvrtog do 28. februara zbog rekonstrukcije magistralnog puta M2,3 dionica Cetinje-Budva lokalitet kružni tok Cetinje-treća traka Obzovica odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od 8:50 do 10:50 i od 13:50 do 15:20 časova.

Takođe se privremeno od četvrtog do 28. februara u istim terminima odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja zbog rekonstrukcije magistralnog puta M2,3 dionica Podgorica-Cetinje lokalitet Kruševo-Ždrijelo kružni tok Cetinje. Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta moračica auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 30 minuta u periodu od 08:00 do 10:00 i od 12:00 do 14:00 sati.

Na regionalnom putu R-1 dionca Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i obustave saobraćaja za sve vrste vozila svim danima izuzev nedjeljom u terminima od osam do deset i od 14 do 16 časova.
Na magistralnom putu M 2-3 dionica Podgorica-Cetinje lokalitet tunel Mekavac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Saobraćaj je umjerenog intenziteta.