U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) upozoravaju vozače na snijeg i mjestimične poledice na sjeveru.

Oni savjetuju opreznu vožnju preko mostova i na prilazima tunelima i upozoravaju na moguće sitne odrone i poštovanje signalizacije na mjestima izvođenja radova.

Iz AMSCG su podsjetili da je od 15. novembra zimska oprema obavezna na putevima gdje je naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Na ostalim putevima obavezna je samo ako to uslovljavaju zimski uslovi – snijeg, led ili poledica.

Zbog rekonstrukcije željezničkog mosta “Tanki rt” na magistralnom putu M-2, na dionici Petrovac-Podgorica režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od 12 do 16 sati.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva, na lokalitetima Obzovica, Brajići i Markovići, u toku je rekonstrukcija puta, a režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni i regulisan semaforskom signalizacijom.

Na tom magistralnom putu, na lokalitetima Obzovica i Brajići i Markovići saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati.

Na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, na dionici Jankovića krš-Ulići, zbog rekonstrukcije puta saobraća se jednom trakom naizmjenično, a postavljena je i svjetlosna signalizacija.

Režim saobraćaja će, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionice Budva-Petrovac i raskrsnice Budva-Cetinje-Bečići, biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M-2, na dionici Herceg Novi-Kamenari, u toku je sanacija klizišta u mjestu Baošići, a režim saobraćaja promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu Nikšić-Danilovgrad, zbog sanacije klizišta u mjestu Frutak, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.