AMSCG

Saobraćaj se odvija po suvim kolovozima u većem dijelu zemlje. Vidljivost je dobra. Duž klisura i usjeka skreće se pažnja na pojavu sitnijih odrona. Savjetuje se oprezna vožnja, prilagodjena trenutnom stanju na putu i poštovanje saobraćajne signalizacije.

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti je donijelo odluku o zabrani ulaska strancima, osim strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori i strancima koji upravljaju motornim vozilima kojima se obavlja promet robe.
Zabranjen je prevoz više od dvije odrasle osobe u putničkom motornom vozilu u isto vrijeme.
Zabrana putničkog međugradskog saobraćaja, osim za putnička motorna vozila kojima se vrše djelatnosti bitne za promet roba, snabdijevanje i dostavu ljekova, hitnu medicinsku pomoć, komunalne djelatnosti, snabdijevanje gorivom i električnom energijom, prevoz zaposlenih, prevoz lica koja su boravila van mjesta boravka, odnosno prebivališta, radi povratka u to mjesto;
Obustava putničkog međunarodnog saobraćaja, osim najavljenog dolaska crnogorskih državljana, posredstvom diplomatsko-konzularnih predstavništava, Operativnom štabu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, uz obavezan smještaj u karantin, u skladu sa rješenjem zdravstveno-sanitarne inspekcije;
Obaveza nadležnih organa koji vrše kontrolu i regulisanje saobraćaja na putevima da saobraćajne dozvole kojima je istekao rok važenja smatraju važećim, ako vozač uz dozvolu posjeduje važeću polisu osiguranja i dokaz o izvršenom tehničkom pregledu vozila;
Zatvoreni su sljedeći granični prelazi
Republika Srbija je 20.03.2020. god u 08.00 časova zatvorila sve granične prelaze osim za transportna vozila. Policijski čas u Republici Srbiji je od 17.00 do 05.00 časova. U tom intervalu nije dozvoljen prelazak granice.
-Crna Gora-Republika Srbija: Ranče-Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja-Prijepolje; Vuče-Godova na putnom pravcu Rožaje-Tutin i Vrbnica prema Bijelom Polju, kao i svi prelazi namijenjeni za pogranični saobraćaj,
-Crna Gora-Bosna i Hercegovina: Šćepan Polje-Hum na putnom pravcu Plužine-Foča; Šula-Vitina na putnom pravcu Pljevlja-Foča, Sitnica-Zupci na putnom pravcu Herceg Novi-Trebinje i Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče.
-Crna Gora-Republika Albanija: Grnčar-Baškim na putnom pravcu Plav-Skadar i Sukobin-Murićani na putnom pravcu Ulcinj-Skadar
-Crna Gora-Republika Hrvatska: Kobila-Vitaljina na putnom pravcu Herceg Novi-Vitaljiina-Dubrovnik.
-Crna Gora-Kosovo: Kula na putnom pravcu Rožaje-Peć.
Na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića Tara u mjestu Gojakovići saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično.
Privremeno se zatvara granični prelaz Vraćenovići za period od 90 dana ,najkasnije do 01.06.2020. godine tokom izgradnje saobraćajne infrastrukture na zajedničkom graničnom prelazu Vraćenovići-Deleuša ,na putnom pravcu Nikšić-Bileća. Granični prelaz Vraćenovići je zatvoren od 27.02.2020 godine. Saobraćaj je preusmjereni na druge granične prelaza za medjunarodni i robni saobraćaj.
Do 20.04.2020.god zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta Krstac-Ivanova korita dionica Medjuvršje –Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni , kao i potpuna obustava saobracaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 12.00 i od 14.00 do 17.00 časova.
Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine do 28.04,2020. God promjenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.
Od 02.04,2020 god.do završetka radova na rekonstrukciji puta Lubnice-Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 2 sata u terminu od 07.00 do 17.00 sati.
U periodu od 10.03.2020. godine do 10.04.2020. godine zbog izvodjenja radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica-Kolašin ( veza za auto put ) doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg –Herceg Novi lokalitet Tatarbašča došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.
Zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.
Od 10.12.2019. godine do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog izvodjenja radova na izgradnji kružne raskrsnice kod stare zgrade opštine Tivat i kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu na magistralnomputu M-11 dionica Lepetani-Tivat.
Od 02.04.2020 do 20.04.2020 godine zbog izvodjenja radova u sklopu rekonsatrukcije mag.puta M-4 Podgorica-Tuzi (skretanje za stočnu pijacu do mosta preko rijeke Cijevne9 doći će do promjene režima saobraaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Od 26.03.2020 godineod 06,00 sati broj polazaka tj. frekventnost trajektnog saobraćaja će se odvijati na način da će u funkciji stalno biti jedan trajekt tokom 24 sata ,s tim što će polasci iz Kamenara biti na svaki sat računajući od punog sata (6h,7h,8h..), a polasci iz Lepetana na svaki sat računajući od pola sata (6.30h,7.30h ,8.30h …)
Saobraćaj je slabijeg do umjerenog intenziteta na putevima van gradskih sredina.

loading…