Pivara „Trebjesa“ i Nikšićko Pivo pokrenuli su ove godine veliku ekološku platformu Nikšićko Green, sa ciljem davanja doprinosa rješavanju nekih od problema u oblasti zaštite životne sredine.

Naime, slogan je povezan sa prošlogodišnjom kampanjom „Amo popit po pivo“, koju je Nikšićko Pivo realizovalo u saradnji sa poznatim crnogorskim hip hop duom, Who See. Imajući u vidu izuzetan uspjeh te kampanje, saradnja sa Who See proširena je i na društveno odgovornu platformu Nikšićkog Piva.

Uvažavajući specifičan stil i jezik Who See dvojca, po kojem su regionalno prepoznati i omiljeni, kao i slobodu njihovog umjetničkog izraza, već odomaćeni sleng „amo“ upotrijebljen je i u Nikšićko Green platformi.

Sanacijom korita nikšićke rijeke Bistrica, započele su aktivnosti na terenu u sklopu Nikšićko Green – Amo da čistimo. Ova sanacija se realizuje u saradnji sa Opštinom Nikšić i nadležnim službama, a obuhvatiće, pored uklanjanja otpada i uređenja šetačke staze, postavku prve pametne mrežne brane na Bistrici. Ova brana, koja će biti napravljena i od pivskih buradi, zaustavljaće otpad na jednom mjestu, omogućavajući tako njegovo lakše uklanjanje od strane komunalnih službi.

 

Nikšić je jedna od 12 opština u kojim su planirane akcije sanacije u okviru Nikšićko Green – Amo da čistimo projekta. U narednom periodu ova ekološka nit širiće se, pored Nikšića, i u Podgorici, Cetinju, Herceg Novom, Kotoru, Budvi, Ulcinju, Žabljaku, Plužinama, Plavu, Rožajama i Andrijevici.

 

Izvor: Vijesti