Alivodić nastavio seriju

Mladi Dario Alivodić, član podgoričke Budućnosti, nastavio je sa briljantnim partijama u šestom i sedmom kolu. On je uspio da savlada Vitomira Arapovića iskusnog internacionalnog majstora, a zatim i Marka Jelčića iz Mostara.

Dario je sjajnom igrom suvereno zauzeo prvo mjesto na tabeli, a u preostale dvije partije potreban mu je 1,5 poen da osvoji i normu za internacionalnog majstora!
Drugi omladinac Vuk Miletić je u šestom kolu remizirao sa velemajstorom Nebojšom Nikčevićem, dok je u sedmom savladao Fide majstora Miloša Pečuricu. Sjajna igra naših omladinaca, dokaz je perspektive crnogorskog šaha.
Duel svjetskih prvaka, Vladimira Klasana i Predraga Nikača, u šestom kolu, okončan je remijem, baš kao i duel između Fide majstora Aleksandra Tomića i Miloša Pečurice. U sedmom kolu Tomić i Klasan su odigrali obostrano korektnu partiju pa je remi bio pravedan ishod, dok je Nikač savladao Nikolu Kovačevića iskoristivši pozicionu prednost koju je stekao u otvaranju. Kovačević je u šestom kolu savladao Marka Jelčića odigravši precizno završnicu.