Veterinarka Aleksandra Krivokapić iz Nikšića dobitnica je godišnje nagrade za volonterizam, odlučeno je u Asocijaciji za demokratski prosperitet – Zid.

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid ove godine dodjeljuje godišnju nagradu za volonterizam deseti, jubilarni put, u partnerstvu sa Fondacijom Petrović Njegoš. Nagradu, koja se sastoji od dvije kategorije, tradicionalno dodjeljuju svake godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. decembra.

Iz ove asocijacije navode da dobitnica godišnje nagrade za volonterizam – dr. vet. medicine Aleksandra Krivokapić ”svoje znanje i stručnost ne koristi samo da bi zaradila novac, već da bi pomogla svojim, a i našim napuštenim, napaćenim i bolesnim četvoronožnim drugarima”.

”Pomoć nudi nesebično, bez ikakve naknade. Izlazi terenski, dostupna je 24 sata, ona uvijek može i hoće, jer niko drugi neće. Dala je ogroman doprinos u dijelu liječenja i sterilisanja uličnih pasa i mačaka, kao i kućnih ljubimaca. U toku 2016. godine volonterski je obavila 34 sterilizacije, dala 84 vakcine, obezbijedila više od osam liječenja mjesečno, kao i više od pet pregleda mjesečno za štence koji su na udomljavanju i njihovo čišćenje od parazita. Ove godine je bilo više od 10 trovanja pasa, gdje intervencija zahtijeva cjelonoćni rad, praćenje i hlađenje životinje. Više puta je obišla azil, iako nije veterinarka azila”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju.

Za volonter godine izabran je mr Miodrag Banović, profesor iz Bara, koji se već 41 godinu neprekidno angažuje kako bi doprinio opštem dobru, na volonterskoj osnovi.

Svečana dodjela nagrada biće održana 15. decembra, kada će Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid obilježiti 20 godina rada.