mladi niksica

Projekat “Moje vrijednosti i vrline” razvijen je u Zavodu za školstvo u saradnji sa UNICEF-om Crna Gora i Univerzitetom iz Birmingema. Projekat za cilj ima osnaživanje vaspitne uloge škole i kompetencija nastavnika da kod učenika podstiču razvoj vještina, vrijednosti i vrlina na kojima se temelji ne samo uspjeh u školi nego i kvalitet njihovog budućeg života (kreativnost, timski rad, strpljenje, empatija, optimizam, poštenje, zahvalnost, tolerancija).

Pored realizacije radionica u izabranim odjeljenjima projekat je pod sloganom “Kreativnost na djelu” inspirisao odjeljenske zajednice (od prvog do devetog razreda) na čelu sa razrednim starješinama da “u punom sjaju ” pokažu kreativnost, ujedno pokazujući i duh zajedništva.

Odjeljenja su se predstavila kroz brojne radove-slike, crteže, pjesme, priče, skulpture, divno osmišljene panoe, originalne ideje pretočene u video zapise.

Ideja je bila da se kod učenika kroz ove aktivnosti uz kreativnost ujedno podstakne “zdrav” takmičarski duh (biće izabran pobjednik, odnosno odjeljenska zajednica koja je pokazala najviše kreativnosti).