igraonica, mladi nk

Udruženje Roditelji od ove sedmice otvara ponovo vrata Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u kojima će organizovati dvije radionice, u utorak i petak. Školarci će imati priliku da osmišljaju na nov način već poznate priče i igre, i razvijaju maštu i timski duh. Osim toga, prolezeći NTC poligon razvijaće brzinu razmišljanja i zaključivanja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović”, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail igrackotekairazvojnicentar.nk@gmail.com, broj
telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.
U utorak, 2. juna u 19 sati počinje NTC Radionica koja
se organizuje je u saradnji sa PPU Montessori zvono i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Podgorica, NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, NTC centar Mravinjak, Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa.
Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, a vodiće je NTC licencirani predavač iz NTC centra u Nikšicu Tanja Raičević.
U toku radionice, djeca će imati priliku da učestvuju u raznim vježbama, kao što su: nelogična priča, misaona klasifikacija, zagonetno pitanje i zagonetni predmet, kao i u igrama Zeleno je više i Pročitaj pokretom. Na taj način razvijaće funkcionalno znanje, psihomotiričke i intelektualne sposobnosti, kao i motoriku i brzinu razmišljanja i zaključivanja. Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović u cilju podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprečavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta ograničen je na 15.
U petak 5. juna u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Naopaka radionica, namijenjena djeci uzrasta od 6 do 9 godina.
Djeca će imati priliku da već poznate igre, zadatke i priče rade i sami osmisle na nov i potpuno drugačiji način, čime će razvijati maštu, kreativnost, motoriku i druge kognitivne sposobnosti. Na ovaj način ostvaruju se bolje mogućnosti za savladavanje redovnih školskih i vannastavnih aktivnosti. Radionicu će voditi studentkinja psihologije Jelena Lacman, a broj mjesta ograničen je na 15.

 

loading…