Jedna saobraćajna nezgoda

U okviru pojačane kontrole saobraćaja, službenici saobraćajne policije su u dane vikenda, na teritoriji Crne Gore u vremenu od 18 do 24 časa, realizovali operativnu akciju “Alkohol”. Tom prilikom, kontrolisano je 1745 vozača na prisustvo alkohola u organizmu.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, registrovano je i sankcionisano 122 vozača, od čega je zbog vožnje u alkoholisanom stanju sa više od jednog promila alkohola u krvi, u skladu sa zakonom, lišeno slobode i zadržano čak 46 vozača.
Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kako bi i na ovaj način uticali na neodgovorno ponašanje pojedinih vozača, sve u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.
Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, jer na taj način ugrožavaju i svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju.