Evropski dio kvalifikacija za plasman na završni turnir Svjetske lige u Strazburu počinje danas u Podgorici, a ,,ajkule“ će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske (od 19 sati).

Naš tim ima jasan cilj, ne bježi od uloge favorita u prvom meču, a plasman na F8 Svjetske lige (tri najbolja tima osiguraće prolaz) je imperativ i sa podmlađenim sastavom.
“Vjerujem da će atmosfera sa tribina u značajnoj mjeri pomoći igračima da izvuku više od maksimuma. Možda postoji mali pritisak, ali mladost treba kroz ovo da prođe, a prava prilika za to je turnir. Imaćemo bolju sliku nakon utakmica, polako ćemo formirati ekipu za Svjetsko prvenstvo i šampionat
Evrope. Krajnji cilj je izuzetno važan, bićemo u radu četiri mjeseca zbog čega smo i ranije završili sa domaćim obavezama. Vjerujem da će ekipa biti na mnogo većem nivou”, kazao je selektor Vladimir Gojković.
Fokus kompletnog tima je na Francusku. Potencijalni rivali ,,ajkula“ u polufinalu biće Hrvatska ili Italija.
“Pobjedom protiv Španije i Njemačke u grupnoj fazi Svjetske lige – Francuska je pokazala veći nivo i zasluženo je došla u Podgoricu. Kao domaćini treba da se postavimo tako da se plasiramo u polufinale i kroz dva meča tražimo prolaz na završni turnir.”
Mnogi od reprezentativaca Francuske su klupske kolege u Marseju Vladana Spaića, Uroša Čučkovića i golmana Dejana Lazovića. Dobro su upoznati sa kvalitetom koji je došao do izražaja kroz nastupe u Ligi šampiona.
“Pola reprezentativaca Francuske nastupa za Marsej koji sa klupe vodi Miloš Šćepanović. Francuski tim igra na vrhunskom nivou, ušao je u sistem rada sličan našem vaterpolu. To je ostavilo traga na reprezentativce Francuske sa velikim učinkom u LŠ. Mi ćemo se fokusirati na to da zaustavimo njihove udarne tačke. Radili smo uobičajeno pripremu, odigrali dva prijateljska meča i vidjećemo kako će mladi igrači da se ponašaju u prvom zvaničnom koji je važan. Mladi su skloni oscilacijama, a kroz velike utakmice mogu postati igrači. Važno je da nauče kako da kontrolišu stvari u određenim momentima “, jasan je Gojković.
Jedan od igrača koji odlično poznaje francuski tim je centar Spaić. Očekuje zahtjevan duel:
“Francuska je respektabilna reprezentacija, podigla se posljednjih godina, zbog čega očekujem težak meč, prije svega fizički zahtjevan. Ali mi igramo kod kuće i želimo da pokažemo veću agresivnost. Nadam se da ćemo uz dobru igru na najbolji način preskočiti prvi meč u Podgorici”, kazao je naš centar.
Francuzi su sigurni učesnici kao domaćini završnog turnira Svjetske lige, zbog čega će rasterećeno igrati u glavnom gradu.
Izvor: Pobjeda