Kroz Sozinu je u poslednja dva mjeseca prošlo 701,2 hiljade vozila, što je 0,4 odsto više nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je direktor Sektora za upravljanje i održavanje tog tunela i prilaznih saobraćajnica, Andrej Mihailović. On je agenciji Mediabiro rekao da su pretežno prošla putnička vozila, a da kamiona i vozila ima dosta manje nego 2019.

Mihailović je, kada je u pitanju prvih sedam mjeseci ove godine, kazao da je kroz tunel prošlo nešto manje od 1,4 miliona vozila, što je 11,4 odsto slabije nego 2019.
“U prvim mjesecima smo imali pad, ali su ova dva posljednja mjeseca to popravila”, naveo je Mihailović.
Prema njegovim riječima, najveće gužve su vikendom.
“Sada se dešava da i radnim danima budu gužve, pa smo prinuđeni da zatvaramo saobraćaj kroz tunel, jer, prema našim procedurama, vozilo ne smije da se zaustavi u tunelu”, saopštio je Mihailović.
On je dodao da se saobraćaj zaustavlja čim dođe kolona do južnog ulaza u tunel.
“To obično bude vikendom i otprilike počne oko devet ujutro i traje do tri sata poslije podne”, objasnio je Mihailović.
On je pozvao sve učesnike u saobraćaju da voze oprezno.
“Svjedoci smo da svakog dana ima mnogo saobraćajnih nezgoda koje, između ostalog, stvaraju velike kolone, čak od Podgorice do tunela”, kazao je Mihailović.
Kada je u pitanju epidemiološka situacija u zemlji, Mihailović smatra da bi bilo dobro ako novi talas ne bi počeo do kraja septembra.
“Mi bi voljeli da se situacija stiša zbog zdravlja građana, a onda i zbog ekonomskog napretka države”, zaključio je Mihailović.