Internacionalni Karate turnir “TROFEJ NIKŠIĆA 2021“ održava se danas u Nikšiću. Na takmičenju učestvuje 701 takmičar iz 43 kluba iz dvanaest zemalja.

Na početku takmičenja uručene su zahvalnice prijateljima kluba i organizatorima.
A sportiste i okupljene u ime Opštine Nikšić je pozdravio predsjednik Opštuine Nikšić Marko Kovačević i uputio riječi dobrodšlice.
„Zaista mi je čast što sam u ime Opštine Nikšić glavnog pokroviteja turnira pozdravim i budem dio ovog takmičenja, najmasovnijeg ove godine u Crnoj Gori a i šire. I kad vas pogledam vidim da je sport i vi naša budućnost i da u vas vrijedi ulagati i posebno mi je drago što vidim ovoliko karatista jer karate nije prepoznat kao komercijalan sport a izuzetno je važan za zdravlje svakog djeteta. I trudićemo se i u buduće pomognemo i ulažemo u sport i ovakve turnire. Jer tako ćemo uz dobre sportiste dobiti i zdrave i dobre ljude“, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.
Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin je svečano otvorio takmičenje.
„Velika čast mi je što sam danas ovdje da otvorim ovo najmasovnije takmičenje u 2021. godini i EPCG će kao društveno odgovorna firma biti uvjek uz ovakva masovna takmičenja, jer vidjeti ovoliko djece na jednom mjestu je pravo bogastvo“, poručio je Rovčanin.
Karatisti se takmiče na pet tatamija u katama i borbama.
Organizatori KK “Fokus” Nikšić, KK “Mawashi” Nikšić, KK “Mawashi” Tivat.