Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da će projekat ,,Zdrave navike u školskom uzrastu”, kojim je obuhvaćeno preko tri hiljade djece iz četiri crnogorske opštine, početi sredinom oktobra.

Iz tog Vladinog resora su kazali da je ministar prosvjete u tehničkom mandatu Miomir Vojinović razgovarao danas sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na temu sprovođenja programa o zdravoj ishrani u školama.

Kako su podsjetili, Ministarstvo poljoprivrede je 2019. godine krenulo sa pilot projektom ,,Zdrave navike u školskom uzrastu” kojim je bilo obuhvaćeno sedam škola sa ukupno 3.065 učenika mlađih razreda, u Danilovgradu, Kolašinu, Bijelom Polju i Beranama.
Navodi se da su škole po tom programu snadbijevane voćem i povrćem za učenike, obezbijeđene su rashladne vitrine za njihovo skladištenje, a u ponudi su bili i plastenici u zavisnosti od kapaciteta i lokaliteta škola koje ih mogu održavati.
Generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević rekao je da je pilot projekat, koji je sproveden u saradnji sa ministarstvima prosvjete i zdravlja, prošao odlično.
On je kazao da je novac obezbijeđen i za ovu godinu, a da bi program počeo da se realizuje od polovine oktobra.
Vojinović je naveo da je Ministarstvo prosvjete spremno za saradnju, kako bi projekat, u koji su uključena tri Vladina resora, bio uspješno i kvalitetno realizovan na dobrobit djece.
Izvor: rtcg.me