U srijedu 30. decembra u Udruženju za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju Nikšić organizovana je novogodišnja žurka.

To je bila prilika da osoblje i korisnici obilježe još jednu uspješnu godinu  u kojoj je zaposleno pet osoba sa invaliditetom, realizovana četiri projekta, preko šezdesetoro djece i  omladine sa invaliditetom kontinuirano su imali stručne tretmane logopeda, defektologa, fizioterapeuta i psihologa. Nabavljen je Behringerov aparat za lica koja imaju smetnje u govoru, četvoro djece i omladine koristilo je uslugu asistenta za pomoć u kući, ostvarena odlična saradnja sa ZZZCG, Opštinom Nikšić, drugim NVO OSI, obučena dva visokoškolca, realizovana psihološka i savjetodavna podrška za roditelje i članove porodica osoba sa invaliditetom, mnoštvo seminara, likovna kolonija, izložba slika osoba sa invaliditetom i mnoge druge aktivnosti.

udruzenje zurka 3
“U novoj 2016 godini imamo velike planove i planiramo realizaciju postojećih ali i novih aktivnosti. Za sve zainteresovane osobe sa invaliditetom kojima su potrebni stručni tretmani, savjeti, podrška, posao, bićemo na raspolaganju nakon novogodišnjih i božićnih praznika a naš telefon za informacije je 040 244 255.
U okviru novogodišnje žurke u našoj Igračkoteci podijelili smo najmlađim članovima oko 60 novogodišnjih poklona, koje smo ove godine sami kupili, jer su humanisti i donatori ove godine zaboravili naše mališane. Svim našim članovima, korisnicima usluga, prijateljima i saradnicima želimo uspješnu i srećnu 2016. godinu uz želju za što više razumijevanja i pažnje, zdravlja i sreće”, poručili su iz Udruženja.

udruzenje zurka 4 udruzenje zurka 1 udruzenje zurka 5