Site icon Mladi Nikšića

Zvicer: Veliko drugarstvo, veliki broj humanitarnih akcija, to su uspjesi veći od svih pehara

Nemanja Zvicer je fudbaler Kluba malog fudbala Pekara Zvicer, kluba koji već treću godinu za redom je jedan od favorita za titulu šampiona Opštinske lige. Ovaj momak voli da pomaže drugima, nikad „ne stavlja sebe“ ispred svoje ekipe i na nju „gleda“ kao na porodicu. Voli svoj posao i svoju ljubav prema fudbalu prenosi i na sina.

O ljubavi prema fudbalu, drugarstvu i humanosti priča za ovaj prijatni i veoma humani momak.

Otkud ljubav prema fudbalu?

Ljubav je od malih nogu, gledao sam brata koji se bavio profesionalno fudbalom, od tada ta ljubav za fudbalom.

U kom klubu igraš?

Igram u KMF Pekari Zvicer. Ja sam i jedan od osnivača, a tu su još i trojica igrača, Vuko Nikolić, Milo Vukičević i Luka Knežević koji smo igrali u drugoj ekipi. Prije tri godine smo odlučili da napravimo ekipu u koju ćemo spojiti sve dobre momke i dobre drugove. Posle toliko vremena nama to funkcioniše super, gledamo da što više kao ekipa provodimo vrijeme zajedno.

Da li si nekad trenirao veliki fudbal?

Veliki fudbal sam trenirao devet godina, ali po nekom mom mišljenju ne možeš da napreduješ ako nisi tatin sin, nisam to želio da budem ni da igram preko veze i zbog toga sam „batalio“.

Zašto je po tebi dobro trenirati futsal?

Futsal je po meni prelijep sport najviše što spaja, što pravi drugarstva. Neke momke iz moje ekipe prije tri godine nisam dobro ni poznavao dok sad je to prešlo u jedno veliko prijateljstvo i drugarstvo.

Da nisi fudbaler bio bi?

Vjerovatno opet bih radio svoj posao na koji radim ali ne vidim sebe da nisam u fudbalu.

Kom treneru bi se mogao zahvaliti zbog tvojih uspjeha i tvoje ekipe?

Veliki zahvalnost dugujem našem treneru Nikoli Milutinoviću koga svi volimo i poštujemo, slušamo svaku njegovu naredbu. Bez njega ova ekipa ne bi bila ista jer najviše tog pozitivnog ludila i smijeha baš od njega kreće.

Ekipa Pekare Zvicer i ti ste bili pokretači nekih humanitarnih akcija? Reci nam nešto o tome.

Naša ekipa je za ove tri godine pokrenula dosta akcija humanitarnih i učestovala u dosta akcija i uvjek ćemo da budemo dio toga. Turnir, akcije, sakupljanje pomoći uvijek smo tu i trudićemo iz godine u godinu da što više toga pokrećemo. Ovom prilikom želim da se zahvalim Balon sali i organizatorima Opštinske lige što su uvijek tu sa nama, svim ekipama Opštinske lige i naravno ekipi KMF Trebjesa i KMF Kaljari Knjaz sa kojima smo do sada pokretali te akcije. Uskoro idemo na turnir u Podgoricu koji je isto humanitarnog karaktera.

Da li imaš neke hobije?

Drugih hobija nemam jedino me zanima fudbal. I kući kad imam slobodnog vriemena šutiram loptu sa malim sinom.

Tvoji najveći uspjesi?

Ne bih nabrajao moje najveće uspjehe. Moja ekipa je moj uspjeh. To su uspjesi koji su mnogo veći od pehara, to je veliko drugarstvo, veliki broj humanitarnih akcija, i to su mi najveći uspjesi koje sam uspio da realizujem. Veliki uspjeh za našu ekipu, moram da pomenem je to što je naš golman Luka Knežević pozvan u reprezentaciju Crne Gore. Sem Luke imamo dosta dobrih igrača u ekipi koji su odbili sve druge ekipe da bi ostali sa nama i onda ti veći uspjeh od toga ne treba.

Tvoji planovi i planovi tvoje ekipe?

Što se tiče planova za našu ekipu ove godine ćemo se prijaviti na mnoštvo turnira širom Balkana. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim sponzorima našim za sve ove godine.

Poruka mladima?

Igrajte fudbal, družite se, volite se i pomažite drugima!

 

Exit mobile version