Evropska fudbalska asocijacija organizovaće u četvrtak u Nionu žrijeb grupu za novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godinu, prenosi Antena M.

U žrijebu će biti 54 mlade reprezentacije a Crna Gora će biti žrijebana iz trećeg šešira.

Sa crnogorskom selekcijom u trećem šeširu naći će se reprezentacije Ukrajine, Norveške, Rusije, Turske, Rumunije, Islanda, Grčke i Finske.

U prvom šeširu nalaze se Njemačka, Portugal, Engleska, Španija, Danska, Francuska, Švedska, Češka i Srbija, u drugom Slovačka, Izrael, Holandija, Austrija, Hrvatska, Belgija, Poljska, Švajcarska i Slovenija, a u četvrtom Vels, Bugarska, Makedonija, Gruzija, Mađarska, Republika Irska, Škotska, Moldavija i Albanija.

U petom šeširu žrijeb će čekati Litvanija, Azerbejdžan, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Bjelorusija, Kazahstan, Kipar, Letonija i Estonija, a u šestom Malta, Luksemburg, Sjeverna Irska, Farska Ostrva, San Marino, Andora, Lihtenštajn, Gibraltar i Kosovo.

Reprezentaciije će biti svrstane u devet grupa.

Pobjednici grupa plasiraće se se na Evropsko prvenstvo, dok će četiri najuspješnije drugoplasirane selekcije igrati baraž za dva mjesta na završnom turniru.

Italija, kao domaćin šampionata, obezbijedila je direktan plasman.
Odlukom Izvršnog odbora UEFA u istoj grupi neće moći da se nađu selekcije Jermenije i Azerbejdžana, Španije i Gibraltara, Rusije i Ukrajine, Srbije i Kosova, odnosno Bosne i Hercegovine i Kosova.