mladi niksica

Zbog ogromnih problema uslijed veoma niskih temperatura i nevremena koje je zahvatilo Crnu Goru i željeznički saobraćaj bio je u kolapsu proteklih dana.

Međunarodni brzi voz koji je saobraćao prema Beogradu iz Bara, nakon dvije blokade, uspio da stigne do Bijelog Polja sa skoro tri i po sata kašnjenja, prenosi Pobjeda.

Portparolka Željezničkog prevoza Vesna Vučinić kazala je da je situacija kada je u pitanju željeznički prevoz i vozovi ipak bolja nego prethodnih dana, ali, kako dodaje, ne mogu predvidjeti i da li će tako ostati, odnosno što će se dešavati na pruzi.

” Kašnjenje međunarodnog voza prouzrokovalo je i kašnjenje lokalnog ka Bijelom Polju. Prema Baru i Nikšiću kašnjenja su bila minimalna tako da se saobraćaj odvija po ustaljenom redu vožnje, kazala je Vučinić.

Ona je objasnila da je međunarodni brzi voz juče ujutro krenuo iz Bara na vrijeme, u 7.10 sati, ali da je već u Podgorici morao da se zaustavi, jer se čekalo uklanjanje teretnog voza sa pruge.

Nakon što je uspostavljen saobraćaj, brzi voz je opet morao da stane u Kola šinu, dok ekipe Željezničke infrastrukture (ŽICG) otkloni sante leda iz tunela između stanica Mojkovac i Kruševo.

Ekstremno niske temperature prave velike probleme zaposlenima u ŽICG, ali, kako kaže portparolka tog preduzeća Mirjana Vujović, za sada je sve pod kontrolom.

” Na niskim temperaturama teško je održati redovnost saobraćaja. U ovakvim situacijana svi smo mobilni. Postoji štab koji je u stalnom zasijedanju i gdje se svaka dva sata dojavljuje kakvo je stanje na pruzi, koja je temperatura, visina sniježnog pokrivača, kao i da li ima sniježnih nanosa. U principu, za sada je sve pod kontrolom”, kazala je Vujović.

Ona objašnjava da se pri ekstremno niskim temperaturama u tunelima formiraju ledenice koje su izuzetno opasne, te da se na kolosijeku stvaraju sante leda.

“Naši radnici stalno obilaze prugu kako se ne bi desilo da neki voz naiđe na santu leda, jer bi to bilo pogubno. Može da dođe do ispadanja voza”, objasnila je Vujović.

Kako kaže, nadaju se rastu temperature, ali i da neće pasti novi snijeg.

” Tako bi se skoncentrisali na mostove i tunele, gdje je najveći problem, jer se u njima zbog velike vlage formiraju ledenice”, rekla je ona.

Vujović je demantovala navode pojedinih medija da su putnici koji su bili u brzom vozu za Beograd bili više sati bez grijanja. Ona naglašava da to nije moguće da se desi, jer kada dođe do zastoja, objašnjava naša sagovornica, vozove ostavljaju tamo gdje ima napona i gdje je redovno snabdijevanje strujom.