Nikšićanin Darko Zorić do kraja sezone biće član AEK-a, nakon čega će kao slobodan igrač imati mogućnost da traži novi klub, piše Pobjeda.

To je epilog višednevnih sastanaka crnogorskog internacionalca i čelnika atinskog kluba, koji su bili krajnje nekorektni prema našem reprezentativcu, koji nije pristao na ucjenu, a s obzirom da je odbio da produži ugovor jasno je da će do kraja sezone biti u drugom planu.

“Razočaran sam. Ljudi iz AEK-a bili su nekorektni, jednostavno su željeli da me ucijene, ali nijesam želio da pod bilo kojim okolnostima potpišem novi ugovor, zbog čega se nijesmo dogovorili. Sada me očekuje sezona u kojoj ću sigurno biti u drugom planu, ali će na kraju imati mogućnost da bez problema promijenim klub”, istakao je za Arenu Darko Zorić.

Kreator igre i umjetnik sa loptom, koji je prije tri godine bio najbolji igrač crnogorske lige, početkom februara 2014. godine potpisao je predugovor sa atinskim klubom, za koji je odigrao 19 utakmica i postigao tri gola, da bi početkom septembra prošle godine bio ustupljen na pozajmicu Borcu.

Nakon što je maksimalno iskoristio vrijeme u Borcu za dokazivanje, Zorić je bio spreman za nove izazove. Ipak, uslijedio je šok…

“Odradio sam kompletne pripreme, igrao prijateljske mečeve, bio jedan od najboljih, ali kada mi je saopšteno da neću biti starter i da neću imati zapaženu minutažu bio sam odlučen da idem. Ali, predsjednik kluba nije želio ni da čuje za to. Očekivali su da ću pod bilo kojim okolnostima produžiti ugovor, a iako sam bio svjestan situacije u kojoj se mogu naći, odbio sam da potpišem novi ugovor, jer nijesam želio da prihvatim ucjenu”, kategoričan je Zorić.

Zbog ovakvog epiloga sada je jasno da su na gubitku i AEK i Zorić.

Atinski klub na kraju sezone ostaće bez našeg internacionalca i to bez mogućnosti bilo kakvog obeštećenja, dok će 22-godišnji Nikšićanin zbog situacije u klubu sada privremeno izgubiti status reprezentativca.

“Sigurno je da me ovo neće poremetiti. Treniraću jako, čekati šansu ukoliko je dobijem, ali svjestan sam da sada neću biti u planovima selektora. Žao mi je zbog toga, ali ću se potruditi da se ponovo nametnem”, istakao je Zorić, naglasivši da ponude iz drugih klubova svakako postoje.

“Nadam se da ću već u januaru potpisati predugovor sa novim klubom i da ću biti spreman za izazove koji slijede”, podvukao je Zorić.

D.D.