Crnogorski građani će, tokom kampanje Zlatibor – izbor za sve, moći da ostvare popuste u brojnim smještajnim objektima, a za novogodišnje praznike biće upriličen bogat program, saopštili su predstavnici Turističke organizacije (TO) Zlatibor.

Predstavnik Turističke organizacije (TO) Zlatibor, Marija Pavlović kazala je, predstavljajući turističku ponudu tokom predstojeće zimske sezone, da je taj grad jedan od najposjećenijih u Srbiji tokom zimske sezone.

„Gosti su uglavnom domaći, iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Godišnje nas posjeti oko 250 hiljada turista i ostvari oko 1,3 miliona noćenja“, navela je Marija Pavlović na konferenciji za novinare u PR Centru.

Ona je, predstavljajući Ski centar Tornik, koji je udaljen devet kilometara od Zlatibora, kazala da taj centar posjeduje sve vrste staza.

„Ono što je veoma bitno za taj Ski centar je da su urađeni sistemi za vještačko osnježavanje, tako da je zimska sezona produžena na 100 dana godišnje. Planirano je da se uradi još sedam kilometara staza“, rekla je Marija Pavlović.

Tokom zimske sezone, kako je objasnila, za prevoz sopstvenim vozilom do Ski centra Tornik potrebno je od deset do 15 minuta, a svake godine se organizuje i kombi prevoz.

„Pored Tornika, na Zlatiboru postoji još jedan Ski centar Obudojevica, koji se nalazi u centru grada. On je samo za rekreativno skijanje i škole skijanja“, navela je Marija Pavlović.

Na Zlatiboru su, kako je dodala, urađene i staze za nordijsko skijanje.

Marija Pavlović je, govoreći o manifestacijama tokom zimske sezone, kazala da će biti organizovan doček Nove godine na Kraljevom trgu.

„Ove godine u novogodišnjoj noći će nastupiti Sergej Ćetković. U ponoć će biti Trubački orkestar Radiše Vitezovića, dok će 1. januara nastupati Hari Mata Hari“, navela je Marija Pavlović i dodala da će i u zlatiborskim hotelima nastupiti poznate ličnosti.

Ona je kazala da će, od 15. do 17. januara u selu Mačkat, biti organizovan Sajam suhomesnatih proizvoda – Pršutijada gdje će, kako je objasnila, 20-ak izlagača sa Zlatibora predstaviti svoje proizvode.

Objekti koji su se uključili u kampanju, kako je navela, nude popuste za građane Crne Gore u zavisnosti od hotela.

Pavlović je navela da su u kampanju uključeni i Specijalna bolnica Zlatibor, Konačište Kačun, Konačište TO Zlatibor i Apartmansko naselje Zlatiborski konaci, kao i brojne vile.

Crnogorski građani, kako je objasnila Marija Pavlović, mogu pronaći informacije o popustima na web sajtu http://www.zlatibor.org.rs/.