Željko Nikolić izabran je za predsjednika Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Nikšiću.

Nikolić je, na izbornoj Konvenciji Odbora Nikšić, održanoj 18. decembra, kazao da je stepen razvoja grada iskazan kroz to da kad je najveći poslodavac danas lokalna samouprava, nije teško vidjeti u kojoj smo fazi ekonomskog napretka.

Zato, dodao je, ne čudi što je Nikšić grad koji se permanentno iseljava.

„Demokratske pobjede Crne Gore su počele našim ulaskom u vlast , no sigurnost i stabilnost Crne Gore danas još više zavisi od nas kako u dijelu gazdovanja resursima i vladavini prava, tako i u evroatlanskim integracijama. Borili smo se za nezavisnu Crnu Goru od svakog oblika nepravde“, rekao je on.

Prema riječima Nikolića, sloboda za Crnu Goru mora biti sloboda za svakog njenog građanina i kazna za one koji misle da su iznad zakona i jači od države.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić kazao je „da smo dočekali 21. maj 2006 i 2. decembar 2015, i da nam je data mogućnost da gradimo kuću, što je nova sloboda za Crnu Goru koja se neće izgrađivati u vrtlogu tuđih interesa“.

On je rekao da su zaslužili pravdu i da su jedini od početka znali pravi put.

„Svaka nova pobjeda je novi početak. Pala je nepravda, pobijedio je SDP. Nikšić nikad nije bio izborno jači, naša riječ je bila garant. Svi obećavaju na političkoj sceni, a samo mi možemo dati garancije. Istrajali smo na pravoj strani istorije, potrebna je nada, ljudi samo smiju da se boje zakona i ničega više. Pravda je neuništiva, istrajna kao mi“, rekao je Krivokapić.

Potpredsjednik SDP Almir Rebronja je, kako je rekao, ubijeđen da se duh socijaldemokratije vratio u grad pod Trebjesom i da to predstavlja veliki iskorak za jedan od najznačajnih gradova Crne Gore.

Potpredsjednica SDP Mirel Radić Ljubisavljević poručila je da je neuspješan svaki pokušaj nametanja SDP-u epiteta kočničara razvoja Crne Gore.

„Na Konvenciji je izabran novi sastav Opštinskog odbora koji će u narednom četvorogodišnjem periodu, uz predsjednika/cu Foruma mladih i Foruma žena i predsjednike Mjesnih odbora imati 37 članova“, kaže se u saopštenju.