Site icon Mladi Nikšića

Željezarci nisu zadovoljni razgovorom da Abazovićem

Premijer Dritan Abazović kazao je danas predstavnicima radnika Željezare „Toščelik“ da za tu fabriku, osim nikšićkog biznismena Miodraga Dake Davidovića, ima još nekoliko zainteresovanih investitora iz regiona.
Ta informacija ujedno je i jedina novina koju je Abazović imao da predoči radnicima koji su od sastanka očekivali mnogo više.
“Ima navodno još kupaca, ali nam nisu predočili ko su ti investitori. Novina je i da je današnjem sastanku prisustvovao i Davidović kojem će Abazović pokušati tokom naredne nedjelje preko svojih diplomatskih veza da organizuje sastanak sa predstavnicima „Tosjali grupe“. U suštini, to je obećao i prilikom prethodnog sastanka”, rekao je „Danu“ nakon sastanka predstavnik radnika Ivan Vujović.
Željezarci će, ponovljeno im je na sastanku, i u naredna tri mjeseca primati 90 odsto od zarade. Međutim, to im je i poslodavac, firma „Toščelik“ predočila početkom juna, najavivši za taj period otkaze svim proizvodnim radnicima.
Vujović kaže da će detalje sastanka sa Abazovićem prenijeti radnicima koji od 2. juna danonoćno borave u upravnoj zgradi Željezare, te da je na njima da odluče hoće li čekati naredni sastanak sa Abazovićem, ili će eventualno preduzimati neke druge aktivnosti da bi sačuvali radna mjesta.
U Podgorici je danas bilo oko 100 radnika nikšićke fabrike koji su najavili i okupljanja pred zgradom predsjednika Crne Gore i Ambasadom Turske.
“Za danas smo odustali od toga jer je sastanak sa Abazovićem kasnio. Radnici su umorni i iscrpljeni, a slijedi nam u Nikšiću i sastanak sa ostalim kolegama”, objasnio je Vujović.
Željezarci od „Toščelika“, ćerke firme turske „Tosjali grupe“, traže da pokrene proizvodnju koju su obustavili u martu prošle godine i da povuće odluku o otkazima za 229 zaposlenih.
Izvor: Dan

Exit mobile version