F.K. “Podgorica 2014” prvi je šampion “Nikšićko Pivo Fan Cup-a”. Ekipa Podgorice, u finalu je bila bolja od Kliničkog centra CG rezultatom 2:1.

Pobjednici turnira osvojili su 1.500 evra i ostvarili direktan plasman na internacionalno takmičenje igrača amatera u malom fudbalu, koje će u aprilu 2016. godine biti igrano u jednoj od zemalja Evropske unije, dok je poraženim finalistima pripalo 1.000 evra.

Finalne utakmice igrane su na terenima Sportskog kluba „Čelebić“, a brojna publika došla je da bodri svoje favorite u borbi za titulu.

„Prvo izdanje Cup-a okupilo je čak 1.400 igrača malog fudbala, koji su se kroz 118 ekipa borili za titulu najboljeg.
Interesovanje za ovo takmičenje nadmašilo je sva očekivanja, ali smo bili veoma spremni i cijeli turnir odradili na najbolji mogući način, uz odličnu sportsku atmosferu i druženje. Na ovaj način smo dali doprinos promociji sporta na nacionalnom nivou, što nam je i bio cilj“, kazao je povodom završetka prvog kupa Mladen Fatić, marketing menadžer u Pivari „Trebjesa“.

Finalni meč bio je jako zanimljiv i neizvjestan. U prvom poluvremenu mreže su mirovale. Nešto zrelije šanse imali su momci iz FK Podgorice 2014, ali je na svom golu bio izvrstan Dejan Mirotić i na pauzu se otišlo sa rezultatom 0:0.

Na semaforu je tako ostalo sve do 28. minuta, kada je Simić odlično prošao po desnoj strani, pronašao usamljenog Kraljevića na drugoj stativi, koji je smireno poslao loptu iza leđa nemoćnog Mirotića.

Isti igrač je osam minuta kasnije povećao prednost Podgorice na 2:0.

Nijesu se predavali igrači Kliničkog centra CG, koji su već u narednom minutu preko Mrđenovića smanjili na 2:1.

U utakmici za treće mjesto ekipa KMF Joker Šavnik nije mogla ravnopravno da se suprostavi odličnoj i raspoloženoj ekipi Vodomont Akapulko, pa je ta utakmica završean rezultatom 4:8.

Poslije finalne utakmice, proglašeni su i pobjednici u pojedinačnim kategorijama.

Najbolji strijalac turnira bio je Igor Jovanović iz ekipe Vodomont Akapulko, sa 14 postignutih golova.

Najbolji na golu bio je Dejan Mirotić (Klinički centar CG), dok je najbolji igrač Nikšićko Pivo Fan Cup-a 2015 Obrad Tomašević (F.K. “Podgorica 2014”).

Ovo nadmetanje bilo je ideja i realizacija Pivare “Trebjesa”, a pomoć i podršku pružili su Uprava za mlade i sport, Fudbalski savez Crne Gore, kao i Telekom Crne Gore i Sport Vision kompanija, koji su dodijelili vrijedne nagrade za publiku u sklopu nagradnih igara na finalnim mečevima.