Treće, poslednje veče kada je u pitanju program Lake fest-a na platou ispred Doma revolucije, započelo je nastupom benda Bad Seasons, a publika je, kao po navici, tek nešto kasnije prisustvovala u većem broju.

Kada je na scenu stupio bend Strah od Džeki Čena, atmosfera se vidno popravila, mada je i u tom trenutku na platou bilo mnogo slobodnog prostora.

Padom temperature u večernjim časovima poraslo je interesovanje slušalaca, koji su sa oduševljenjem pozdravili prvu numeru benda Vizija.

Nikšićki crossover bend Manitou doveo je atmosferu do usijanja, oduševljena publika pjevala je refren njihovog hita “Wake up”.

Nakon njih ljubiteljima rock n’ roll-a predstaviće se bendovi Igra duhova, nikšićki reper Tuhhts i Espikuer, a program će završiti bend Samostalni referenti.

U odnosu na prethodne dvije večeri, primjetan je veći broj posjetilaca iz drugih gradova širom Crne Gore i regiona koji su zadovoljni programom i pratećim sadržajima.

“Dolazimo iz Kotora. Nijesmo propustili ni jedan Lake fest do sada. Prvi put smo u centru Nikšića, svirke su odlične, a Nikšićani su veoma gostoljubivi”, rekla je 25-godišnja Milica u ime svog petočlanog društva.

“Tek večeras smo stigli iz Niša, pripremamo se za glavni spektakl na Krupcu. Večeras je odličan provod, uživamo u Nikšićkom pivu i zgodnim muškarcima”, rekle su Ana i Jovana, koje su takođe pohvalile domaćine festivala.

“Večeras je bolja atmosfera nego prethodne dvije noći, ali sam razočaran jer sam očekivao veću posjetu i bolji provod. Nadam se da će na Krupcu biti bolje, jer će svirati bendovi iz različitih žanrova”, kazao je naš sugrađanin Žarko.

Jedan od nezadovoljnih sagovornika iznio je svoj stav o manama festivala.

“Svake godine je isto. Najavljuju spektakl, a onda dođu bendovi koji nijesu poznati ni u svom gradu, čast izuzecima. Jedina dobra stvar je to što će za nikšićke bendove čuti ljudi iz drugih krajeva Crne Gore i Srbije”, rekao je Mirko, koji se nada boljem provodu na Krupcu.

Prema riječima dežurnih službenika interventne jedinice policije veče je, kao i dva prethodna, prošlo bez većih incidenata.

Naredna tri dana festivalski karavan se seli na jezero Krupac, gdje se očekuje bolja posjeta i nezaboravan provod.

U specifičnom ambijentu kraj jezera publiku će zabavljati renomirani izvođači kao što su: Podroom, Zaa, Mortal Kombat, Iskaz, a zvijezde večeri biće legendarni Guano Apes.

Nakon njih nastupiće Bjesovi, a prvo veče na Krupcu zatvoriće beogradska hip hop grupa Prti Bee Gee.

 

M.M