Ovogodišnji XIV Bedem fest je u podnožju Tvrđave spojio na prvi pogled nespojive zvukove, kao i publiku različitih generacija, koju bismo na rijetko kojem skupu zatekli zajedno, a sve ih je ispod Bedema okupila ista strast prema muzici. Nakon prve večeri, koja je protekla u duhu rok zvuka i sevdalinki, druga noć je započela žestoko. Tako je drugo festivalsko veče ispod Bedema otvorio nikšićki metal bend Vizant, od kojeg je publika dobro znala šta da očekuje, s obzirom na to da ne nastupaju po prvi put na Bedem festu. Vizant postoji već nekih 17 godina, a ljubiteljima metal muzike priredio je stare dobre distorzirane zvukove, duge gitarske solo dionice i dobru energičnu atmosferu. Među starim zidinama Bedema, dobro su se uklopile teme kojih se ovaj bend dotiče u svojim pjesmama- istorija i borba. Nakon Vizanta, mikrofon je nešto nakon 21 sat preuzela Zdenka Kovačiček, jedna od najznačajnijih izvođača jazz, blues i soul muzike, u pratnji Green House Blues Band-a. Ispred drevnih ostataka Onogošta miješale su se emocije i evocirala sjećanja na stara vremena. Publika je uz ovacije dočekala Zdenku i pružila joj posebnu podršku tokom izvođenja “Frke”.
Hrvatski pjevač i gitarista Dado Topić je izašao na već “pripremljen teren”, pred zagrijanom publikom željnom dobre svirke. Različita emotivna stanja izazvao je u publici kombinacijom balada i energične svirke. Pjesma “Bajka o ljubavi” izazvala je posebne reakcije publike.
“Zavjesu” na ovogodišnje XIV izdanje Bedem festa imali su priliku da “spuste” mladi niški rokeri u usponu, bend Monah. Po prvi put u Crnoj Gori, pobjednici Bunt festivala su svirali za mnogobrojne okupljene svoje pjesme sa prvog albuma. Publika je imala čast i da premijerno u Nikšiću čuje nove pjesme benda, koje su dobro prihvaćene.

Tokom obje festivalske noći, ulaz je bio besplatan, a Ministarstvo kulture i medija je na ovogodišnjem konkursu za kulturno-umjetničko stvaralaštvo isti sufinansiralo u iznosu od 11.000 eura.