Trodnevni Bazar na trgu, tokom kojeg su trgovci imali priliku da ponude razne proizvode, završen je danas. Već oko 16:00 časova, skoro svi su ili otišli ili bili spremni da idu. Kako su nam kazali rijetki preostali trgovci, Bazar je bio gotov dan ranije:
“Juče smo radili dobro, prekjuče nije bilo loše. Danas malo izjutra i to je to.” kažu nam sa štanda za vino. Nedelja je, žale se, bila slaba.
“Od podne faktički nijesmo radili. Brzo su rasprodati štandovi sa hranom, dok se neki od trgovaca nijesu ni pojavili.”

Gosti iz Trebinja, gazdinstvo Rašević, zatekli smo pri pakovanju. Oni su zadovoljni subotom.
“Juče je čitav dan bilo dobro, a danas tu i tamo. Sve u svemu, nijesmo nezadovoljni.” nasmijano nam kaže Vesna, dodajući da je izvjesno da će opet doći kad bude organizovan drugi bazar.

Zadovoljno je i sestrinstvo manastira Svetog Luke. Na tom štandu su nam kazali da su njihove mušterije pretežno vjernici koji kupovinom kod njih ostavljaju prilog Crkvi.
“Dođu ljudi, blagodare i kupe te neke sitnice. Najčešće su to ljudi koji dolaze kod nas u Župu.” kaže nam jedna od monahinja.

Drugi Bazar na trgu je otvoren u petak ujutro, a trajao je ukupno tri dana. Na njemu je izlagalo preko četrdeset izlagača hrane, napitaka, meda i rukotvorina. Štandovi su bili besplatni, a glavni sponzor je bila mikrokreditna banka “AlterModus” iz Nikšića.