Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general major Dragutin Dakić, primio je najbolje predstavnice streljačke ekipe VCG, nagrađene u kategoriji pištolj na „V Kupu Nezavisnosti u preciznom streljaštvu“ u Nikšiću.

On je u ime ministra odbrane i svoje lično ime čestitao i izrazio zadovoljstvo za izuzetne rezultate vrijedne pažnje. Rekao je da su očekivanja ispunjena, jer je uložen rad i ogromno zalaganje.
“Osvajanjem prvog mjesta na Kupu, Vojska Crne Gore je predstavljena na valjan i primjeran način širom države, posebno za sprot koji je tradicionalno podrazumijevao učešće muškaraca. Time su članice ženske ekipe u streljaštvu VCG još jednom pokazale da su ravnopravne sa svojim muškim kolegama”, kazao je Dakić.
U nadi da će u narednom periodu njihov talenat biti prepoznat na međunarodom planu, poželio im je puno uspjeha u sportskom, profesionalnom i ličnom životu, uz isticanje velike podrške od strane Ministarstva i Vojske.
Žensku ekipu koja je u prethodnom periodu osvajala značajna priznanja i na prethodnim takmičenjima čine poručnica Jelena Pašić iz Čete specijalnih snaga, vodnica Rosa Lalić Mujović iz Čete vojne policije i profesorica Branka Vujičić, zaposlena u Centru za obuku u Danilovgradu.
Izvor: CdM