Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja produžilo je rok za podnošenje zahtjeva po Javnom pozivu za nabavku voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda za 2017. godinu, prenosi CdM.

“Rok za dostavljanje zahtjeva po ovom javnom pozivu produžen je do 15. juna, kako bi što više pčelara iskoristilo mogućnost da nabavi satne osnove sa kvalitetnim voskom, a imajući u vidu da do sada nijesu utrošena sva opredijeljena sredstva za ovu namjenu”, saopšteno je iz Ministarstva.
Mjera podrške nabavci voska dio je Programa unapređenja pčelarstva definisanog Agrobudžetom za 2017. i sprovodi se u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore.
Podrška Ministarstva iznosi do 50 odsto realizovane investicije, odnosno izvršene nabavke voska.
“Kako bi pčelar ostvario pravo na podršku po ovom javnom pozivu, potrebno je da bude upisan za konvencionalnu proizvodnju u Registar proizvođača meda i pčelinjih proizvoda, a za organsku proizvodnju u Registar subjekata u organskoj proizvodnji, zaključno sa 31. decembrom 2016. godine.Obrazac zahtjeva za dodjelu ove podrške zainteresovani pčelari mogu preuzeti sa sajta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja http://www.minpolj.gov.me, sajta Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore http://pcelarstvo.me ili u kancelarijama Ministarstva i stručnih službi”, kazali su u Ministarstvu.
Popunjen obrazac zahtjeva, zajedno sa potrebnom dokumentacijom poslati isključivo preporučenom poštom na adresu Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja zahtjev po Javnom pozivu za dodjelu podrške nabavku voska za 2017. godinu Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica.